Eet wat minder vlees.
Er zijn verschillende redenen om wat
minder vlees te eten.

 




1.Goed voor de lijn.
Zowel vlees dat je bij de warme maaltijd eet, en de vleeswaren die je op je brood doet bevatten veel
caloreiën. Laat het vlees een dagje staan dat scheelt veel calorieën.
2.Beter voor je portomonnee.

Vlees is vaak het duurste van de boodschappen. Je hebt wel vleesvevangende producten nodig, zoals
noten eieren of kaas, maar deze zijn goedkoper dan vlees.
3. Beter voor de dieren.

Als iedereen een dag vlees in de week geen vlees zou eten zou de vraag naar vlees afnemen.
Dit kan leiden tot meer ruimte voor de dieren dus minder bioindustrie.
4. Beter voor je hart.
Vlees bevat verzadigde vetten en verzadigde vetten zijn ongezond en vehogen het cholesterolgehalte.
Dit is nadelig voor onze hart-en bloedvatten. Een goede reden om eens een dagje zonder vlees te doen.
5. Minder antibiotica en hormonen.

We krijgen met het eten van vlees ook kleine hoeveelheden antibiotica en hormonen binnen.
Bacteriën worden resistent door de antibiotica die de dieren krijgen, waardoor antibiotica bij mensen
vaak niet meer afdoende is.