Recepten voor het
avondeten.
Kip met groente uit de oven
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 50 ml magere Griekse yoghurt (0% vet)
- 1½ theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm
- 1 ui
- 3 tomaten
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 800 gram krieltjes
- 1 rode peper
Bereiden marinade
- hak het teentje knoflook fijn
- meng de yoghurt met de paprikapoeder, komijnzaad, knoflook en 1½ eetlepel olijfolie
- snijd de kipfilet in blokjes
- roer de blokjes kipfilet door het yoghurtmengsel
- laat dit 2 uur marineren
Bereiden venschotel
- verwarm de oven op 180 graden
- snijd de tomaten in plakken
- snijd de ui in dunne ringen
- snijd de krieltjes doormidden
- maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringetjes
- leg de gemarineerde kip in een ovenschaal
- verdeel de ui, peper, doperwten en aardappel er over heen
- verdeel de plakken tomaat erover
- voeg 1 dl water toe en besprenkel de schotel met 1½ eetlepel olijfolie
- dek de schotel af en zet hem 45 minuten in de oven
Tip!
Lekker met ijsbergsla
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
- 394 kilocalorieën
- verzadigd vet: 2 gram
- natrium: 0,1 gram